Благодаря! Само, че аз имах в предвид Вашия стил в дебюта, а не стила на психолозите и психотерапевтите като цяло...

"Закона за разсредоточеното внимание" има и много други (и значително по древни) приложения. Подобна техника се използва в изкуството за определяне на контраста в дадено изображение, цветовия баланс и т.н. Използва се в бойните изкуства. Ето, че някой му е намерил приложение и в психологията... Можем да се изразим и по-поетично... За да видим далечна звезда трябва да гледаме в страни от нея... А можем да си зададем и въпроса, дали ако си мисля за самоубийство веселяшкия тон в който е написана статията ще ми върне желанието за живот...?! Всъщност имах в предвид точно това, че не е уместно към различни проблеми и различни личности да се подхожда еднотипно. Съжалявам, че не съм бил достатъчно ясен! До някъде в отговор на репликата на nina относно моята представа ще кажа, че е важно това, което казвате да върши работа, без значение дали използвате високо интелигентен или каруцарски стил. Аз си "представям", че психотерапевта трябва да е способен да открива верния тон съобразно качествата на индивида с който комуникира професионално, както и съобразно проблема, който трябва да разреши. Ако сте обърнали внимание на първата част - предложението ми - Вие дами и господа би трябвало да разбирате, че хората Ви търсят в стремежа си да решат ЖИТЕЙСКИ проблем, а психологическите проблеми породени от него са част от едно по-голямо цяло. Написах забележката си към Вас след като прочетох отговора Ви към sadgirl относно проблема на сестра и. Ще го цитирам:
Здравейте! Смъртта на близък човек е травма, която се преживява винаги трудно и мъчително. Това, което може да направи Вашата сестра е да поговори с психолог и заедно да начертаят пътя, който ще и помогне да излезе от мъчителното състояние. Има период, в който скръбта е естесвена и дори желана като реакция. Но този период при сестра Ви продължава и е добре да се вземат мерки, които ще предотвратят изолацията, в която тя сега навлиза постепенно. Това, което Вие можете да направите за нея, Вие го правите - подкрепяте я и се опитвате да я върнете към предишния и живот. Но изпадналия в подобна "дупка" човек има нужда и да говори за това, което чувства. Можете да покажете сайта на сестра си и ако тя прояви желание да запише сесия он лайн, в която абсолютно анонимно ще разговаря със специалист.
Мисля, че ще сте много по-полезни ако дадете съвет на това момиче как да докара сестра си при Вас, от колкото с общите приказки как се преодолява смъртта на близък човек... Момичето Ви казва:
predi vreme moqta sestra izgubi priqtelqt si-pri katastrofa i ot blizo 5 meseca-e stra6no tujna -v na4aloto samo pla4e6e -no sega samo mul4i,postoqnno e tujna.
Вие отговаряте:
Има период, в който скръбта е естесвена и дори желана като реакция. Но този период при сестра Ви продължава и е добре да се вземат мерки, които ще предотвратят изолацията, в която тя сега навлиза постепенно.
Тоест, тя Ви казва, че сестра и е вече 5 месеца е в депресия, а Вие отговаряте, че това е дълъг период...
Tq otkazva medicinska pomo6t-a e samo na 23 godini-starh me e 4e 6et se ot4ae ot jivotut.....pomognete mi!
Вие отговаряте:
Можете да покажете сайта на сестра си и ако тя прояви желание да запише сесия он лайн, в която абсолютно анонимно ще разговаря със специалист.
Сестра и не желае медицинска помощ, а Вие и казвате - предложете и да си запише сесия при нас... Може би си имате някакви професионални основания за този отговор... Не зная! Но силно се съмнявам, че той ще помогне на някого! Аз съм професионалист в област различна от Вашата. Моите грешки могат да отидат за рециклиране. Помислете къде отиват Вашите...! Поздрави piligrim