Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Eli

Страници: [1]
1
Здравейте,
Имам дете на 2 години и 7 месеца.От година посещава детска ясла и адаптацията протече нормално.Преминахме през различни етапи на поведение и израстване на детето,както по отношение на навици, така и емоционално. Притеснителното за мен беше емоционалната раздяла. В началото имаше седмица на плач при раздялата, но в контакта и средата с децата и песонала бързо се успокояваше.Следва периода с раздялата на любимата играчка/ с която ходи дълго време/. Отмина и тоз период след 4 месеца. Предмина през перода на копиране на агресивно оведение/ хапане, щипане и т.н./ за кратко и всеки ден ставаше все по-лесно.
В момента посещава с желание детското заведение, търси контакт за игра с деца извън градината,което много ме радва.

Причината да поставя темата е,че забелязвам невъзможността да изразява емоциите си. При поделяне на играчки с други деца, не ги блъска, не ги хапе, а започва да вика и "чопли" кожичките по пръстите си/ палците/. Понякога това "чоплене" се проявява и при спокойна ситуация, примерно гледаме филмче/приказка/ и при разглеждане на книжки. Друг път,когато не се удовлетвори нейно желание.
Трудно мога да разбера причината за нейните страхове,не може ясно да ми обясни.В играта забелязвам,че се страхува от "Вълкът" и го имитира, от "Зайчето",което щяло да изяде крачетата. Но като цяло ме притеснява това поведение.

Има и още една причина,която си мисля. Промяната в моето физическо състояние. След 3 месеца очакваме бебенче и от медицинска причина са ми забранени активните игри, а моето момиченце така "изхвтрля" напрежението -чрез активни игри. До този момент-аз основно се занимавам с нея.Бащата тделя всичкото си време на детето,когато е в къщи,но това е рядко. Опитвам се да компенсирам "активните" с "пасивни" игри и обяснявам на детето промените,но сякаш нещо ми куца.

Бих искала съвет от вас,как да подходя в ситуацията.
Давам си сметка,че промените тепърва предстоят :)

Ще очаквам вашият съвет!


Страници: [1]