Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - maximme

Страници: [1]
1
Здравейте,
Бих искала да ви попитам за Вашето мнение:
Мъжът ми имаше дълга зависимост към Суфанакс /прием един -два пъти седмично при нервност за около 6-7 години/, пиеше умерено вечер по една-две бири или максимум 100 гр концентрат, без напивания или нещо от сорта.
В резултат на доста проблеми се случи, че комбинира алкохол с хапчетата и получи нервна криза, а след това абстинентен синдром. Тъй като в града ни има център за лечение на зависимости, аз го накарах да постъпи там. Лекуваха го с Диазепам и Депакни Хроно, като след изписването на 7ия ден, докторът препоръча приемът на Депакин Хроно да продължи поне три месеца.
Проблемът е, че сме в ин витро процедура и трябва да спре лекарствата, поради неизяснен ефект върху сперматогенезата. Според неговия лекуващ лекар обаче, това било изключително опасно и въпреки че вече приема Депакин втори месец трябвало да си доизкара курса на лечение.
Аз като един лаик мисля, че мъжът ми няма нужда от това, защото опитът от посещението в центъра го накара да осъзнае до какво води неконтролираната употреба на успокоителни и алкохол. Най-вече на успокоителните, защото в тях беше проблема. В момента се чувства добре, дори миризмата на алкохол го дразни, а и е малко хипохондрик и не иска да рискува здравето си.
Единствено по въпроса с Депакина имаме различия. Вие как мислите колко време е нужно, за да има ефект едно такова лечение?

Страници: [1]