Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - (X) joreste (X)

Страници: [1]
1
Здравейте! Как сте?  ;)
Надявам се да имате повече положителни емоции, а отрицателните да ги преодолявате бързо!
Предлагам Ви да се потопите в магията на киното! Ето и моите предложения:

Яж, моли се и обичай


Дневникът на Бриджит ДжоунсПреследване на щастието


Приятно Гледане!  ;)
+ http://www.youtube.com/watch?v=4DO8GsIYfhQ

а и да не забравя  ;D

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на Всички, които празнуват днес (а на останалите подарете си 1 усмивка)!


2
Дъра-бъра / Честит Рожден Ден :)
« -: април 06, 2009, 11:30:39 pm »
 Честит Рожден Ден на Ани Владимирова!
Бъдете здрава, винаги усмихната и с много лични и професионални успехи!
Всичко най-хубаво ...   :D

Жоресте

~~~@~~~ ~~~@~~~ ~~~@~~~ ~~~@~~~
Ако желаете темата може да се изтрие или направи към отделна за честитки!
...


3
Ножът като джойстик
Младите издигнаха агресията в култ, живеят в анонимен свят

Илиян Савков  Ани ВЛАДИМИРОВА

Жалко е, че за агресията сред младите се говори само след като се шокираме от поредното нелепо убийство. Както стана след смъртта на студента Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия",а сега и със заклания след купон младеж Найден Вучков.  Още по-лошо е, че фокусът пада единствено върху самото престъпление. А не върху причините за натрупването на агресия у младежите. Напоследък тя все повече ескалира, причините са няколко. И не са тайна.

Децата трупат агресия, защото са объркани. През целия си живот гледат едни слаби родители, които не умеят да решават проблемите си
И младежите решават, че справедливост с думи, с разум, с добро - просто не се постига. Чувстват се объркани и напрегнати. А в природата най-лесният начин за редуциране на стреса е агресията. Като прибавим и всички послания от околната среда, които ги заливат - и филми, и модели на поведение, за децата остава най-сигурният, бърз и недвусмислен начин да намалят напрежението с агресия. Не бива да забравяме и още нещо - физическия потенциал на младата възраст, който доминира над контрола на мозъка. Когато си тийнейджър, ти по-бързо действаш, отколкото мислиш. И се стига до трагедии. За съжаление децата нямат опит и реагират първично - като животни, на физическо ниво. Ето, в момента дори най-ярката проява на гражданска позиция е именно агресивното поведение. Виждаме го и при протестите, които заляха България.
И друг фактор разпалва агресията у младите. Да не забравяме, че децата не се движат сами. В тази възраст е характерна груповата идентичност. А когато се събереш с тумба връстници, си мислиш, че си безнаказан
Защото всички сте заедно - дори в агресията си. Но в крайна сметка след акта на насилие ти отговаряш персонално. И тогава идва отрезвяването и осъзнаването на престъплението. А докато си в групата, всичко се размива и не мислиш за последствията.
Феноменът на "големия град", на анонимността ожесточава младежите. Тук жертвата ти не е Дончо от съседната къща, както е в малкото село и градче. А е някакъв никому неизвестен обект, който в момента те дразни и ти качва напрежението. Ти не можеш да си представиш какво е закусвал този човек сутринта, обича ли някого, дали баба му се тревожи за него...

Той е човек без лице

И е много по-лесно да си агресивен към един човек без лице, отколкото към някого, с когото се идентифицираш.

Така се събират три фактора, заради които все по-често се разиграват трагедии сред младите българи. Първият е цялостната нагласа и липсата на послания в продължение на много години. Вторият - важността на групата, в която младежите живеят. Защото повечето от тях нямат принадлежност към семейството си, рода, традициите. И третият фактор е анонимността на света, в който децата се движат.
Животът им прилича на компютърна игра - разминават се с хиляди безлични фигури, но просто не ги чувстват като живи хора.

4
Здравейте, идеята ми е в тази тема да се задават въпроси, да им се отговоря (може и лични). Да се получи нещо като чат. Тъй като за всяка тема е отворено по определен проблем, добавен е друг и така. Тук може да се сподели нещо, което в момента Ви вълнува.
Ако смятате, че темата е излишна я махнете!  :D

Имам следните предложения:
Човек има ли своя карма/съдба или сам управлява живота си?
Аз съм между двете, но по-скоро съм, че трябва сам да се потрудиш, да достигнеш до изводи, които ще те направят по-силен или слаб. ...
Кое се определя като забранено или позволено?
Казват, че забранения плод е най-сладък. А може ли пътя до достигането на забранения плод да е най-сладък?! Може би, всеки сам си определя кое е забранено и кое позволено. На мнение съм, че правилата затова са направени за да се спазват. Не казвам, че човек не трябва да се отклонява, но разумно!
Има ли футбол в България?   ;D
Според мен има само пари, и затова играчите са на вън. Това означава, че няма и игра.
Тя е най-важна! ...

 ...
 и още др. неща ми хрумват, ако сте съгласни съм на линия!  ;D  ;)  :D

5
 :D    ;)   :D

Вечерното шоу на Азис по ТВ2 - Ани Владимирова

http://www.youtube.com/watch?v=YY8b910Fmw8

6
ДИАГНОЗА Филмовите герои през погледа на психоложката Ани Владимирова Д-р Хаус върви по ръба на лудостта Не е социопат, но никога няма да е щастлив Изглежда лесно да сложим на Д-р Хаус "диагноза" ексцентрик, социопат или характеропат. Поведението му може да се обяснява в термините на садистични и мазохистични уклони. Личат ясните белези на страх от обвързване, крайно динамичен вътрешен живот, скрит зад маската на професионализма. Той обаче е интересен точно с това, че се движи по ръба на доста диагнози и въпреки всичко остава в нормата. Точно с това д-р Хаус е толкова харесван. Защото е циник, защото се движи срещу правилата, защото иронизира всичко, от което може да те заболи - романтиката, верността, емоциите, жените, слабостта, смъртта - това всъщност е и защитната реакция на чуствителния и раним човек. Да отрече страданието и да търси постоянно рационалните обяснения, от които не боли, а са само верни или неверни. Рационалността още повече помага, когато имаш висок интелект, воля и ясна ценностна система. Проблемът е, че това помага в работата, но не и в личния живот. Затова и Д-р Хаус е толкова стабилен и привлекателен със сигурността, която дава на професионалното поле. Той демонстрира единен стандарт към всичко, перфекционизъм до крайност. Това е и единственото съвършенство, с което може да компенсира несъвършенствата във физиката, любовта, доверието и близостта. При д-р Хаус всички сфери на личен живот изглеждат ексцентрични. Крайна вулгарност и крайна тактичност. В обкръжението му се появяват ту фатални любови и раздели, ту делови проститутки, ту наркотици, ту премълчани ДНК проби за деца на приятели. Като че ли яснотата и професионалният перфекционизъм в личния му живот изчезват и се превръщат в пълен батак. Поведението му е символ на личностна криза, която в нормалния живот колкото и да трае, свършва в някоя от двете посоки – справяне и мир със себе си или провал и отпадане от играта. Е, в този “медико-криминален филм” кризата не свършва и затова героят е толкова противоречив. Защо времето създава хора като Д-р Хаус? Защото в съвременния свят оцеляват само силните, но те губят страшно много от себе си в това оцеляване. Д-р Хаус обаче успява да оцелее със сила и въпреки всичко да остане себе си, макар и далеч от понятието “щастие”.

 Здравейте, по начало един филм/сериал може да ми влияе ако го харесвам и открия нещо полезно, дори и забавно! 
 Д-р Хаус е уникален. Той е особен и по своята същност, поведение, мисли ... Такъв лекар не се среща често, сякаш той притежава всички на пръв поглед отрицателни качества, но не е така. Може би в това се крие магнетизма на Д-р Хаус !
"Д-р Хаус върви по ръба на лудостта Не е социопат, но никога няма да е щастлив " - може би той е щастлив по свой си начин. Той преследва целите си. "...  чуствителния и раним човек" още повече те кара да се привързваш към него, когато той се забавлява по свой си начин и се опитва да бъде като другите.
И не на последно място - " ... в съвременния свят оцеляват само силните, но те губят страшно много от себе си в това оцеляване. Д-р Хаус обаче успява да оцелее със сила и въпреки всичко да остане себе си, макар и далеч от понятието “щастие”. " Колко хубаво е човек да остане себе си и да бъде такъв какъвто трябва да бъде!
Не забравяйте, че филмите/сериалите и дори Д-р Хаус са плод на човешкото въображение. Спомням си след като гледах Д-р Хаус, гледах  филм където участваше пак Д-р Хаус, не бъркам участваше Хю Лори във филма "101 Далматинци". През цялото време очаквах да извади бастуна си и да започне да накуцва и да търси Къди или да каже някоя смешка. Свикнах с героя му, все пак е актьор и дори и в реалния живот Хю Лори и Д-р Хаус изглеждат различно.  ;D

7
Дъра-бъра / Честит Имен Ден!
« -: декември 11, 2008, 03:13:46 pm »
Честит Имен Ден на Ани Владимирова ! (както и на Всички Именници)
Много здраве, щастие, положителни емоции и много професионални успехи!  :D
Всичко най-хубаво!

P.S. Съжалявам, че сега пускам темата със закъснение!
Ако сметнете за нужно изтрийте темата. Съжалявам!  ;)

8
- Вероятно името на новата вълна ЕМО, която става все по-актуална напоследък и у нас, идва от емоционалност. Какво всъщност се крие зад този термин?
- Да, името идва от емоционалност, но заедно с това е и абревиатура, която означава Емоционално малтретиран обект. Неговите последователи самоиронично се наричат Емоционално малтретиран олигофрен. Това показва до каква степен са склонни да се гаврят и да омаловажават личността си.
- Кои всъщност са те?
- Те са лесно разпознаваеми на улицата. Носят дрехи в черно, розово, цикламено. По тях висят по няколко колана, имат много пиърсинги по вежди, устни, скули - където се сетите. Носят много тежък вамп грим. Характерен е черният бретон, който закрива едната половина на лицето. Според тях едното око вижда хубавото, а другото лошото в живота. Този бретон, противно на нашите очаквания, не закрива окото, което вижда лошото, а окото, което закрива доброто.
- Защо?
- Защото за тях светът е страшен и лош. Те се опитват да виждат само това, защото само това очакват, и са перманентно в депресивно състояние. Плачат често и това е нормалната им реакция. Приемат за нормално в агресивна ситуация да бъдат бити и понасят това без съпротива. Дори стигат дотам, че се самонараняват - така се подготвят за гадния живот. Символите им са череп и бръснарско ножче. Имат профили и клипове в интернет. Като ги гледа човек, го побиват тръпки - в тях се леят реки от кръв, режат си вените.
- На 12-13 години не е ли твърде рано за подобна депресия? Откъде се взема тя?
- Проблемът е, че това са деца в ранна юношеска възраст. Във възрастта 12-13 години те са особено емоционално лабилни и още нямат ориентири. Много са крехки, за да издържат на това "промиване" на мозъка, на което сами се подлагат. При тях депресията е в две посоки - от една страна, са депресивни, чувстват се зле и затова отиват в тази групировка. От друга страна, тази група изпраща само такива послания и детето няма как да излезе оттам и продължава да потъва в депресията. Лошото е, че все по-малки деца - дори 10-годишни, приемат кодекса и правилата на това движение. Тези, които са в депресивно състояние, надушват себеподобните - меланхолични и депресивни деца и ги "заразяват". Те тръгват натам, защото нямат алтернатива. По една или друга причина са загубили доверие и близост с родителите си, живеят основно в интернет, слушат специфична музика. Те обикновено започват с нещо наглед невинно - примерно музика. В нея обаче има само ревове, стенания и писъци. И полека-лека омагьосаният кръг се завърта - родителите не са авторитет, учителите, не могат да се справят, връстниците стават все по-нерезбираеми. И слабите физически започват да се идентифицират с другите страдащи.
- Откъде идва това желание за самонараняване и в психически, и във физически смисъл?
- Автоагресията е заложена и в кодекса им. Те носят бръснарски ножчета, режат си вените, слагат пирони в ръкавиците си, за да се самонараняват. В болката те смятат, че откриват индивидуалността си.
- Какво всъщност им липсва и защо търсят това движение?
- Има логика. Не е тайна, че младите хора, отцепвайки се от опеката на родителите, се опитват да се противопоставят на авторитета, за да намерят себе си. Историята на съвременното общество знае металисти, скинари, скейтъри ...Всички групировки имат свой кодекс, който дава на децата някаква сигурност, правила. В групировката има форма на идентичност - дотук ЕМО-вците не се различават. Всички други обаче оценяват, одобряват или се стремят към нещо. Имат и враг, който е вън от тях. За първи път при тези деца нямат конкретен враг - целият свят им е враг. Те нямат перспектива, затова са толкова депресивни и вървят по пътя на личното си унищожение. Почват с плач и предсмъртни писма, които пишат, след това поемат побой и агресия. Така постепенно си внушават, че светът е гадно място.
- Не може ли домашната среда да противодейства, или това явление е плод на емоционална бездна?
- Вкъщи трябва да имаш силен родител, за да повярваш, че си силен и че можеш да се справиш. Но в ЕМО кодекса е записано, че ако родителят ти е богат, трябва да го мразиш, защото е богат. Ако обаче е беден, трябва да го мразиш, защото е беден. Защото в днешно време не е ясно как ще оцелееш - дали като богат или като беден. Тези деца не виждат никакъв модел и институциите са безсилни. Нямат ценности, нямат пол - те се опитват да изглеждат като хомосексуални - по нищо не може да се определи кой е мъж, кой жена.
- Поведението им не издава протест, а безсилие?
- Глупаво е да се подценяват децата. Те много точно разпознават фалша и автентичното. Те са по-сензитивни и до такава степен виждат фалша, че отказват въобще контакт с външния свят. Защото автоматично решават, че то не е истинско. Така потъват в собствената си депресивна групичка. Вярно е, че там може да страдат, да ги бият, но те смятат, че там са истински.
- Това значи е вид реакция на самотата, така ли?
- Диагнозата на съвременния свят се нарича отчуждение. За мен в съвременния свят нищо не е толкова страшно - нито болестите, нито безпаричието, нито дори престъпността. Те не могат да са толкова страшни, колкото отчуждението. Аз смятам, че ако човек знае, че има още един до него, който го разбира, приема и обича, има по-голям шанс да премине и през болестите, и през бедността. Но когато няма никакви финансови проблеми, може да си купи всички SPA- процедури и часове във фитнеса, може да пътува, където поиска по света, но е сам, той не може да намери нито радост, нито мир, нито утеха. Това е истинското лице на самотата.
- Къде по-често срещаме тези деца? В големите градове ли?
- Това е градско движение на анонимността и отчуждението. Там, където отговорността за твоя живот се размива. Уж е пълно с хора, а всъщност няма никой. В селата това движение не е познато.
- Все пак става дума за подрастващи. Какво да направят родителите?
- След един определен момент няма връщане назад. Ако детето дойде полуумряло, като анорексиците, възстановяваме тялото. Родителите го обграждат със супервнимание. Това обаче затвърждава убеждението на детето, че ще му обърнат внимание само ако умира. Доста е безнадеждно, нали? Трябва да се търси предишният период, когато то е имало някакви форми на социално адекватен живот. Трябва да се намерят и хора, които са били важни за него - баби, дядовци, роднини. Нужни са му значими личности, които да застанат до него.
- Има ли критична възраст за семейството, когато родителите някак изпускат от око детето си?
- Всички разводи и изневери като че ли избухват, когато детето тръгне в първи клас. Сякаш родителите се успокояват, че са изтърпели детските болести, памперсите и е дошло време да си поживеят .
Точно първи - трети клас е времето, което е рисково.Детето излиза от познатата среда на сигурност и потъва в безвремието - не се знае какво гледа в интернет, какви хора среща, как големите ученици го малтретират.
Те са
физически слаби
меланхолични и кротки
емоционално раними
добре възпитани, но с нисък социален опит, добит през компютри, а не в контакт с реалния живот
не спортуват
с нисък инстинкт за самосъхранение.


Здравейте, имам няколко въпроса към темата ЕМО: Отделни проявления могат ли да се отнасят за хора, които не са Емо? Може ли в ЕМО да се открие нещо хубаво? Емо модата, прически, грим, както и снимки се харесват от хора (млади), които не са такива. Имам позната в училище, която се обличаше в черно и имаше подобен грим и прическа, но не беше емо. Целия клас я подкрепяше, тъй като тя си беше тя. Сега познавам едно момиче, което харесва подобни снимки и тн.. Тя не е емо (поне не знам). Аз също харесвам някои неща, но не знам точно кое ми харесва  ;D
В най-различни сайтове, където има видео клипчета и тн. има обвинения, изразяване на омраза (агресия) към емотата, което ги прави още по-обединени и силни. В младежкия свят, а и не само е важно да те харесват. За тях светът е страшен и лош и как няма да е тъкъв като не се показва доброто. А иначе светът и природата си имат свойте красоти, както и всичко около нас  :D. Проблемът според мен е, че младите не получават в семейството си, в училище, от приятелите си и тн. разбиране, любов, не ги изслушват ... Може би ЕМО ги защитава, тъй като са все по-самотни, отчуждават се, раними са ... Други може би ги избива агресията, а други не ги вълнува нищо ...
Проблема не само ЕМО, а проблема въобще насочен към младите, трябва да е взаимен - родители, учители, институции ... Трябва да се направи нещо!  :D

9
Дъра-бъра / АГРЕСИЯ
« -: декември 10, 2008, 11:01:14 am »
Здравейте  ;) , не знам дали мястото на тази тема е тук и тъй като видях, че няма такава тема реших да я направя!
Защо избрах точно темата за АГРЕСИЯТА ? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F_(%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F)
Напоследък все повече се ужасявам от това колко се променят хората, младите, а и хората въобще?! От една страна и ги разбирам, но от друга ... Разбирам, че всеки има нужда да се забавлява, но не да се стига до смърт! Сякаш хората, когато се агресивни не мислят с нищо! http://dnes.dir.bg/2008/12/10/news3717080.html http://dnes.dir.bg/2008/12/10/news3718158.html
Напоследък все се говори, че младото поколение не става за нищо и тн.! Аз не съм съгласна!  ;) Когато ходих на училище виждах, и сега, как след всяка изминала година децата се променят - обиждат се, бият се ... Дали поради липса на контрол, възпитание или нещо друго, но проблем има по отношение на агресията при младите, а и не само при тях!  Има хора, които заради нещо дребно проявяват агресия!  Има и друга агресия - насадената. Тя е свързана до голяма степен и с омразата, с дискриминацията?!
Ще ми се нещата в тази посока (а и в други) да се подобрят. Не ми се гледат и слушат само лоши новини, къде остана добрата !?! (е там е някъде :D)!!! Сякаш агресията, злото, избива у хората в най-неподходящите моменти! А къде остава доброто, веселието и всичко хубаво?! Има го ...  :D

10
"Разяжда личността на жертвата" e-therapy.bg за в-к "Стандарт"
   
Kаква е психиката на хората, които поръчват подобни престъпления - заливане с киселина?
- Хората, които поръчват подобни престъпления, са хора, които искат да видят личното страдание на даден човек, неговата идентичност. Когато искаш да причиниш на другия физическо страдание, това означава, че самият ти си с изключително засегнато честолюбие. Че твоята собствена личност до такава степен е уязвена от поведението на този човек, че ти рефлективно искаш да му причиниш същата мъка. Да почувства същото нещо. Той ти е нанесъл страшен удар на личността, на самочувствието и на самооценката. Поръчителите на подобни престъпления са хора с много нестабилно его и с много лабилна самооценка. Те са уязвени и личността им е подложена на абсолютна несигурност от страна на жертвата.
- Защо основните пострадали от тези нападения са все преуспели, хубави, млади бизнес дами? Как си обяснявате и последния случай с Петя Стаевска?
- Нападението върху красиви жени се прави от хора, които не могат да оценят себе си по достойнство. Ако извършителката на престъплението е жена, тя иска да заличи красотата и успеха на друга дама и така да се реабилитира в собствените си очи. По този начин нападателката вижда, че обектът, който тя не може да достигне, страда. А ако нападателят е мъж, най-вероятно е отхвърлен и това му поведение е форма на наказание. Той си казва "Няма да те имам аз, но няма да те има и никой друг".
- Какво изпитват жените, пострадали чрез обезобразяване?
- При всяко нарушение на идентичността ти, при нейната загуба, ти не можеш да разпознаеш собствените си емоции и физиономии. Когато не виждаш себе си в огледалото, ти вече не си същият. По принцип хората разчитат себе си както отвътре навън с това, което изпитват, така и отвън навътре с това, което виждат. Така например, когато една жена надебелее, започва да се депресира. Това е един страшен удар над личността и вътрешните ти преживявания.
- А какви хора са извършителите на тези престъпления?
- Според мен и поръчителите и извършителите са един и същи тип хора. В общия случай може би и става въпрос за един човек.

 
Това което се случва не само с красиви жени, а и мъже не го смятам за нормално. Имам усещането, че в обществото този проблем се приема точно така, като нещо нормално, (а и други) все едно да си разходиш кучето. Сигурно бъркам и дано да е така! Не мога да разбера що за човек трябва да си за да посегнеш на друг. Няма ли нищо добро у тея хора? Къде е любовта, която са изпитвали? ... ?  ... Явно са много слаби и искат да обсебват, светът да е техен. Страшния удар върху личността, която е залята с киселина не се отразява само на жертвата, но и на околните (семейство,близки,приятели) и може би на други пострадали, а и на хора, които това ги е разчувствало! За да се излекуват тези хора освен мого пари им трябва и подкрепа, обич. Разбира се лекарска и психологическа помощ! Дано да получават необходимото за да живеят и да си върнат красотата! Забелязала съм, че се посяга на красиви жени, дали поръчиталите не им завиждат за нещо?! Може би жертвите имат духовна красота, която пречи на някой. Не знам. Всеки случай такова събитие прави пострадалия още по-силен, но това не се постига лесно! Преди няколко години видях в един фитнес жена с този проблем. Няма да казвам коя е, това което ми направи впечатление е че беше много силна, красива, въпреки че още си личаха белезите й, от нея лъхаше спокойствие ... !
Подобно престъпление - заливане с киселина, не искам да съществува, безсмислено е. Не знам дали в другите държави така лесно се купува киселина, дали лесно откриват поръчителите и извършителите на това престъпление. Факт е, че операциите на българи се прават там (може би и в България)!
Пожелавам на Всички пострадли да намерят сили, да преодолеят силната болката и да победят врага! Успех!

11
Здравейте!
Реших да направя тази тема, защото може да бъде полезна, а и да ни забавлява! Да се усмихваме и да мислим положително!
Ако решите я махнете! :)

Препоръчвам Ви филма -  The Secret/Тайната - http://www.thesecret.tv/  ;) На мен лично този филм ми го препоръчаха и ми хареса!Помогна ми, може би трябва да се гледа няколко пъти.  :)

12
Дъра-бъра / Честит Празник!
« -: април 04, 2008, 02:02:35 pm »
:P Честит Празник! ( 04 Aприл - ден на психолога и психотерапевтичната помощ) Желая Ви здраве и успехи! Благодаря на Всички тук !!! p.s. ако смятате,че темата е излишна я изтрийте :D

Страници: [1]