Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Missi

Страници: [1] 2 3 ... 18
1
Сексът / problem
« -: август 23, 2008, 11:44:21 pm »
Цитат на: "piligrim"
Сигурен съм, че когато Миси роди (всеки момент) ...
Много съм ОФФ, ама нямаше как да не те поздравя за 6-тото чувство!!! :D Синът ми се роди има-няма 4 часа преди този ти пост :D :D :D

2
Факт е, че атаката е най-добрата защита, ама къде е щастието в тази система?!?!

3
Семейството / провалящ се брак
« -: юли 17, 2008, 09:58:17 am »
Мога само да споделя малко опит... Ние си поживяхме няколко години сами преди малкият човек да извести за себе си, бяхме преживели доста неща през тези години и когато забременяхме, нямаше много въпроси какво и как. Таткото ставаше все по-ангажиран с напредването на бременността - когато започна да усеща движенията на детето през корема ми, когато започнахне заедно да ходим на курсове за родители и когато една акушерка ни научи как да определяме коя част от телцето усещаме и как той да слуша сърчицето на детето само с ухо. И един ултразвук в късен месец също го впечатли много, макар за мен и детето това да не беше приятно изживяване. Мъжете явно имат нужда от повече визуална и сензитивна информация, но това е разбираемо някак. Срещите с други родители също много помогнаха и сега съм убедена, че ще ревнува много, че не може и той да кърми :D Но може да прави много други неща - например да го къпе, да го носи в слинг навън (той сам си избра модела, след като му предложих избор и му обясних плюсовете и минусите на всеки модел :)), да си играе с него и да му разкарзва приказки и пр. Според мен, важното е и двамата родители да са на едно ниво на съзнание, когато се стигне до детето. Иначе, исторята по-горе ми е болезнено позната от наши близки семейства :( :( Сигурна съм обече, че има начин да се излекуват емоционалните рани къкто при татакото, така и при майката, а после те сами ще решат дали искат да продължат заедно непред или всеки по свой път. Майката определено търси помощ, но дали таткото е готов вече да потърси такава и да се вгледа малко в себе си????

4
Сексът / Секс=Мръсно
« -: юли 17, 2008, 09:38:26 am »
Привет! Много рядко съм срещала мъж да има такова отношение към секса... по-често е при жени, но и в двата случая никак не е приятно за никого. Добрата новина е, че решение има, не е толкова далеч, и ти вече си движиш в негова посока. Чудесно е че предпочиташ живия контакт с терапевт - той е доста по-бърз начин за достигане до същността на проблема и решаването му. Успех! :D

5
Я! Ми, то се оказва, че проблем няма! :shock: Бравос!!! Или по скоро проблемът е толкова генерален, че това мъничко връхче, дето се е пръкнало на повърхността сега, изглежда като връхчето на чутовен айсберг. Скъпа L, ако искаш нещата да тръгнат на по-добре, запиши си безплатна сесисия и после поне още 30. Промяната на ценностната система отнема много време, понякога години. Не, че човек не може и сам да се справи, но някои просто предпочитат по-лесния начин. Струва ми се, че ти си от тях. Успех!

6
Така е то, човек като си напълни бурканчето с камИчета и после се чуди как да вкара голф-топките вътре... На 25 омъжена и с дете на 1,5... Е просто няма как да не ти се прииска друг мъж, забавления и пр... Просто всяко нещо си има време и място. Човек не може да пропуска етапи в развитието си. Повечето хора на 25 бачкат само, за да имат пари за клубове и забавления, спят с когото си искат, като ясно си дават сметка за временния характер на този живот. Като си решила, че ще правиш семейство, можеш да се замислиш как точно го виждаш това семейство, какво искаш от него. И не мисли, че детето, макар и малко, не усеща какво се случва. Направо не е за вярване какви локатори са малките деца. Дано да не се наложи някой ден да го водите на психолог, че баща му ще остане просто втрещен... Не, в никакъв случай, не приемай горното като критика! Не е! Всеки има право да живее както си иска, стига да не пречи на другите да правят същото. Или както се казва "личната свобода свършва там, където започват правата на другите". Апропо, има и хиляди други начини за забавление.. Честно!

7
Дъра-бъра / САМОТАТА
« -: юли 01, 2008, 10:12:58 pm »
Аз бързам да уточня (защо ли държа толкова на уточненията :wink: ) че е важно да правим разлика между "сам" и "самотен" - сега почти не мога да си спомня да се съм чувствала самотна, но сама съм била достатъчно често, за да се науча да уважавм и да се наслаждавам на тези моменти, а напоследък, дори и да ги търся целенасочено. Човек има нужда да се вглежда в себе си от време на време и за целта му е необходимо да е малко сам. Но самотата е състояние на духа - тежко и неприятно състояние, подтискащо, огнетяващо... - нещо като хронична болест - жив си, ама не се усещаш много цял...

8
Не си егоист! Просто имаш нужда да оправиш собствената си душа. Можеш да го направиш и сам, и с чужда помощ. При всички случаи обаче, премълчаването и лъжите не помагат за изграждането на здрава връзка с даден човек. А какво кара някой да премълчава?! Ето, това е въпрос, над който можеш доста да поработиш... Може и да се изненадаш, колко дълга ще се окаже нишката...

9
Определено става с BENTLI!!! Няма такава красота, мощ, стил и цена :wink: И по джапанки да излезеш от такава кола, пак ще си №1!! Като в оня виц за как един мъж най-добре може да прикрие плешивостта си; Mercedec CLK :D

10
Явно опира не само до характер, но и до житейски опит.... Виждала съм жени от посочения от теб тип, както и поддържани от батковци с дебели портфейли мацки, но да си поддържана не е въпрос на време и пари. Или по-скоро има един минимум от двете, който е необходим, но останалото е въпрос на личност и характер. А що се отнася до "самотата" на поддържаните жени, това, че често се движат сами, не означава, че нямат стабилна връзка, нали :wink: Все се присещам за теорията за хавлията, развита в "Пътеводител на галактическия стопаджия", че ако един пътешественик знае къде точно из багажа му е хавлията, прави впечатление на изключително организиран и подреден човек. При поддържането е същато: ако имаш добре оформени нокти на ръцета и краката, добре поддържана коса и гладка, свежа кожа, изглеждаш много, ама много поддържана без тонове грим и скъпи парцалки. Ако някое от изброените не баш така, тогава малко грим и подходящи дрехи и обувки, ще спасят положението и отново ще придадат онзи търсен ефект на поддържаност. Ако пък комбинацията от горните плюс стил и умереност в обличането са налице, ефектът е просто забележителен. А, между другото, не е нужно всичко това да има "спонсор". Поддържаните жени, които аз познавам, издържат в голяма степен и семействата си :wink:

11
A-a, струва ми се че тук малко се оплитат категориите! Въпросът беше за поддържана жена, не за "намазана и наконтена". В интерес на истината, поддържаната жена може да изглежда и доста семпло на пръв поглед, НО, разликата идва като се вгледаш съвсем малко.. Косата на поддържаната жена не е във всички цветове на ФотоШоп-а, цветът е един, макс 2, нищо не стърчи и не виси, изглежда просто ДОБРЕ. Кожата на поддържаната жена не е омазана с кремове и гримове, има точно колкото трябва, точно колкото само набито женско око да забележи дали и какъв грим има ;) Дрехите, бижутата и аксесоарите на поддържаната жена не "крещят" за внимание, но впечатляват с качество и стил. Ноктите на поддържаната жена не са като на хищен тигър и боядисани в стил "карнавала в Рио", но впечатляват с гладката си, добре оформена плочка. Една жена може да бъде поддържана и с 200 и с 2000 лв. Въпрос на възможности и предпочитания. Козметиката помага, но далеч не е основното в поддържането на една жена. Храната, грижата за духовното и физическо здраве, стилът са далеч по-важни от модата в този случай. А при типа "поддържана жена" който описа, иде реч по-скоро за външна демонстрация, отколкото за истински поддържана жена. Апропо, поддържаната жена рядко е сама ;)

12
Я, какъв хубав списък се е получил!!! Браво! :) И никак не е кратък! Ами че този, наречен от теб "кратък" вариант, е горе-долу толкова дълъг, колкото и списъкът с лошите мисли! Не се задълбавай толкова над темата с приятелката. Човек трябва да е готов за някои неща преди те да му се случат в живота. В момента си имаш твърде много грижи, за да се почувства едно момиче поканено да сподели живота ти. Мога да се обзаложа на куп неща, че в момента, в който изчистиш част от "лошите мисли" свързани с усещането "да съм обичан", личната значимост и пр., първото нещо, което ще се появи в живота ти е именно приятелка! Първо трябва да се почувстваш обичан, за да можеш после и да дадеш обич, и да я получиш обратно. Има един човек, за който ти си най-важният на този свят и може да ти даде безрезервна помощ. Сещаш се, нали!?!? Това си самият ТИ! Научи се да се обичаш, това е първата стъпка. А, ако имаш време, вземи повече от една сесии. Помагат!

13
Biltin, радвам се, че си открила нещо изгубено! :D Много точно са го казали във филма, наистина няма не-та... Като оставим настрана вселената (не, че е възможно, но всеки математек знае как да се абстрахира ;)), дори на елементарно ниво, човешкият мозък не приема не-тата (поне дотолкова ми стигат познанията в сферата на НЛП...). Т.е. изисква се известна концентрация, и няколко години обучение (което всички преживяваме като деца), за да започнем да разбираме и де се съобразяваме с концепцията за не-тата... Пожелавам ти да не губиш убежденията и вярата си в истинските неща!

14
Докато обмисляш за безплатната сесия и следващите сесии, предлагам освен подробния списък на "лошите мисли", да се пробваш да напишеш (може и тук, сравнението ще е много интересно за всички, особено за теб) един списък с нещата, заради които все още живееш, нещата, които харесваш в себе си и в другите. "Стреляй" на посоки, не е нужно да редактираш. Със сигурнсост ще бъде интересно... :)

15
Много е провокативно това "Ами ако не успиея..." и някак много загробващо за психиката... А какво ще стане ако обърнем въпроса?!?! Ако стане "Ами ако УСПЕЯ!" Няма по-лошо нещо на този свят от страха.. Неуспехът сам по себе си, не е нищо лошо, а по-скоро "учител", стига да умеем да се учим. Хората не случайно са казали "Всяко зло, за добро". Постоянната тревога и страхове пречат много на човек да се наслаждава на това, което има. Всъщност, това, което човек има, е само тук и сега, само в този момент. Никой не знае какво ще стане след 10 мин., така, че най-добре е да се радваме на това, което имаме тук и сега. Имаш хубава кола, дом, приятелка, любов, работа и добри перспективи - наслаждавай им се - тук и сега, не оставяй радостта и щаститето в бъдеще време; няма полза, защото важното не е какво ще стане утре - важното е дали си щастлив в момента - тук и сега. А утре, си е за утре; ще му мислиш утре :)

Страници: [1] 2 3 ... 18