e-therapy.bg

Форуми => Най-личните Ви тревоги => Темата е започната от: Mikeshinoda в октомври 21, 2011, 05:18:52 pm

Титла: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: Mikeshinoda в октомври 21, 2011, 05:18:52 pm
Първо искам да кажа че съм на 18 и съм все още девствен. Мастурбирам в интервал 1-2 дена, т.е. ако днес е петък в неделя или понеделник пак го правя.
Обратно на представите на повечето хора знам доста за мастурбацията. Знам че е полезно за организма да мастурбираш, но честото мастурбиране води до загуба на голямо количество енергия. Правил съм тестове и както знаете всеки организъм е различен от другите и ето какво - след 3 дена без мастурбиране бях 200% по енергичен, коефициента на интелигентност значително се увеличи, постигнах успехи в семейната област и се отключват много силни черти в мен. Именно за това ми трябва да спра на мастурбирам имам нуждата да бъда истинския АЗ, но просто вътрешното желание понякога ме побеждава, въпреки силната воля която притежавам.
Открил съм че при мен мастурбирането зависи от порното тъй като само на порно мастурбирам, а се изкушавам да пусна телевизора и да напиша паролата, или на компютъра. Както ви казах обратно на представите ви аз може да съм до някаква степен зависим от мастурбирането но не и от порното затова си го забраних. Намерих начин да го забраня на компютъра, намерих и начин да го забраня и от телевизора. Но специално от телевизора дойде проблем защото промених със затворени очи паролата и така никой дори и аз не я знаех и това предизвика проблем в телевизора и трябваше да идват техници - нерви и нерви. Затова не мога вече да забраня порно каналите и когато от вътре ме подтикне аз лесно се поддавам  и пиша паролата пуска се забранената телевизия и аз започвам.
Друг основен фактор е девствеността - при мен тя зависи от физичните белези т.е. грозен съм.

Много пъти съм оставал сам със себе си и измислих че има решения на проблема ми:
1) Самоконтрол и воля - имаше ефект но пък вижте какъв проблем изникна. Един ден се ядосах и си казах 2 дена без мастурбиране и всъщност успях. Но на третия почвам да се колебая - започвам да си казвам че щом мога  2 дена без, значи винаги мога да го направя (а аз не винаги успявам) и нещо в мен се успокоява и ме подтиква да го направя. И както ви казах по горе не винаги успявам да се самоконтролирам и започвам  пак да го правя докато не дойде пак някой силен ден в който да си кажа СТОП и така отново и отново и се получава омагьосан кръг в който се въртя а изход няма.
2) Мисля че по някакъв начин трябва да накарам семейството да смени телевизионната фирма с друга чийто пакет не предлага порно канали.

Според мен всичкия този текст който го написах означава че все още разсъждавам трезво не съм някой 100% зависим и мога да се отърва от този проблем, макар и да е трудно.

И в случай че моите, мислене и стратегии, не помогнат има ли човек който знае как мога да се отърва от този проблем, и да бъда СВОБОДЕН и да бъда ИСТИНСКИЯ АЗ.

п.с. Един път си мислех дали пък всяко момче на моята възраст прави така, дали моя баща, дядо, чичо  и те като са били на моята възраст са се усамотявали и през ден два мастурбират и след някоя друга година този проблем изчезва с израстването ми. Питам се дали всяко момче на горе долу моя възраст го прави но на никой не им личи. Питам се сегашното ми състояние дали се дължи на естествената природа на момчето/мъжа или съм в сегашното ми състояние заради несъществуващата цензура в информацията която ни се предава независимо дали в интернет или по телевизора. Но останах без отговор. Надявам се някой ден да го открия този отговор но не знам дали ще стане само с моя или и с чужда помощ. Но мога да ви гарантирам едно:
Има много поговорки по света засягащи аспектите на живота, но има една поговорка която е най-важната от всичките.

В живота не е важно колко пари, колко жени, колко власт ще имаш. В един живот най-важното е ДА ИМАШ ВОЛЯТА и РЕШИТЕЛНОСТТА НИКОГА ДА НЕ СЕ ПРЕДАВАШ.

Тоест, че никога няма да се предам.

Мерси за отделеното време, написвайки и споделяйки това от душата ми падна камъка който я беше затиснал. Сега се чувствам по-добре. Моля дайте мнения.
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: hektor в октомври 22, 2011, 11:31:51 am
Здравей,
Изчетох внимателно това което си написал. Мисля че с подхода, който ползваш не можеш да постигнеш много. Можеш да си самозабраняваш канали, да слагаш пароли и да стискаш зъби, но докато се бориш по този начин резултата ще е само такъв - временен.
Има по-ефективни начини като например спорт или здраво бачкане. Което да те изцежда физически, но и това не е точно в целта, а само минава покрай нея.
Според мен трябва постепенно да намериш начини да не се усамотяваш. Да бъдеш свързан с хора - приятели, роднини, да общуваш свободно. Мисля че там е където трябва да насочиш усилията си. Оставам с впечатлението че се чувстваш отхвърлен - казваш: "Грозен съм." Това е твоята Голгота според мен. Отхвърлянето те кара да се усамотяваш и да намираш в усамотението приемане от самия себе си. Но това никога не е удовлетворяващо защото имаш нужда от приемане от околните. Имаш нужда да се усещаш обичан от околните.
Ако имаш среда в която да работиш, да спортуваш или играеш нещо което ти доставя удоволствие заедно с други хора, това ще ти помогне. Иначе колкото и да се набираш на мускули и да стискаш зъби ще постигаш временни успехи и само ще трупаш неудовлетворение.
И... да, във времето в което живеем почти всяко момче на твоята възраст минава през такъв етап. От една страна както казваш лесния достъп до порно, от друга страна храната, която дава възможност за бързо натрупване на енергия, липсата на достатъчно движение и натоварване и като за капак изолацията на съвременния човек от околните и от света въобще.
От това което виждам много хора са така в по-големите градове. А, ето сетих се за още нещо - излети с приятели извън града, сред природата. Едно тридневно ходене в планината ще те направи друг човек :) и ще те сплоти в малка група.
...

с поздрав
Хектор
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: etherapy в октомври 23, 2011, 12:53:20 pm
Здравейте, Mikeshinoda!
Благодарим за доверието което гласувате на форума ни! Hektor e напълно прав, казвайки Ви, че тази ситуация няма как да бъде разрешена със стискане на зъби и свръх усилия на волята. Разбира се, че маструбацията е нещо нормално, но като всяко нещо изведено до крайност, се превръща в проблем. От друга страна,  всяка зависимост,  е "рожба" на сериозен вътрешен конфликт.  Тя - зависимостта,  запълва определени дефицити в общуването, в емоционалния  свят, както и по отношение на физиологичните  потребности. Казано с други думи, чрез маструбацията Вие бягате и се спасявате от една  реалност  болезнена за Вас, като замествате по един автоеротичен начин нуждата от близост, интимност, приемане,  принадлежност. Необходимо е да се направят стъпки по посока експериментиране с нов тип социално поведение, активности, да се работи върху корекция на ниската Ви самооценка и преосмислянето на опита Ви до сега. Можете да изпозлвате безплатната си сесия в сайта, също така имате опция да направите оналйн консултация  - в напълно анонимна и защитена среда,  със сексолога на сайта. За целта е нужно да направите нов ник и парола с който да влезете в самият сайт и от личната си страница да изберет опцията която желаете. Хубав ден!
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: slaviana78 в ноември 03, 2011, 12:02:22 am
molia za pomosht  kak da spra mastorbiraneto
  ta tova nee neshto  nenormalno  i zashto ti e da   ia spirash shtom tialoto ti i organizama ti ima nujda ot tova znhaesh che i jenite  mastorbirat  i si e gotino chuvstvash oblekchenie  dobre  ti  znachi  ne mislia che ima niakakav problem az sashto go pravia zashtoto mi  haresva izpitvam udovolstvie ot  tova ne mislia che sam zavisima  vapreki che go pravia  mn,mn chesto  no vsashtnost vapros na lichno  mnenie i useshtane  nie vseki den se hranim  i nemojem bez hrana  zavisimi sme da no  ni e  gotino da se hranim i si go pravim  az pone taka  gi useshtam neshtata i mislia che tova nee problem

Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: diplodon в ноември 03, 2011, 01:24:41 pm
Ей, браво бе, една жена да си признае че мастурбира. Всички все отричат, сякаш е нещо срамно.
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: Mikeshinoda в ноември 20, 2011, 01:12:38 pm
molia za pomosht  kak da spra mastorbiraneto
  ta tova nee neshto  nenormalno  i zashto ti e da   ia spirash shtom tialoto ti i organizama ti ima nujda ot tova znhaesh che i jenite  mastorbirat  i si e gotino chuvstvash oblekchenie  dobre  ti  znachi  ne mislia che ima niakakav problem az sashto go pravia zashtoto mi  haresva izpitvam udovolstvie ot  tova ne mislia che sam zavisima  vapreki che go pravia  mn,mn chesto  no vsashtnost vapros na lichno  mnenie i useshtane  nie vseki den se hranim  i nemojem bez hrana  zavisimi sme da no  ni e  gotino da se hranim i si go pravim  az pone taka  gi useshtam neshtata i mislia che tova nee problem
Не знам как стои мастурбирането при жените, не знам дали също толкова много ти изцежда енергията както при нас мъжете. Както казах в първия си пост осъзнавам напълно какви плюсове и минуси има този акт. Някога съм се замислял - може би това е нормално за моята възраст. Може би това дразнение нарочно започва в тази възраст защото има някаква цел. Но пак казвам може би защото не знам дали е така. Чел съм че помага в умерени количества за сърце, настроение и тем подобни но никъде не пише дали е нормално това (почти)всекидневно сексуално дразнение. Просто на мен ми пречи това нещо. След една мастурбация съм изморен. Често в домашната среда трябва да мисля по решаването на даден проблем от бита примерно ако нещо се развали или счупи и аз съм човека който трябва да го оправи дадения проблем. В смисъл нормално е аз съм момче това ми е едно от задълженията. Но примерно ако се случи така че много искам да го направя и вече съм се изхвърлил и след това изведнъж изскочи някакъв проблем или задача. Не мога да мисля с пълен капацитет не мога да бъда истинския АЗ по простата причина че организма ми след самото изхвърляне на семенната течност е зает с възпроизвеждането с направата на нова. И едно пълно възстановяване  отнема 3-4 дни. Тоест аз изключително рядко успявам да го направя този интервал. И се стремя да направя 2 дни поне.
 За това искам да спра. Но както казах по биологични причини може организма нарочно сега да иска да го правя, да се развие може би половата система. Но кой ще ми каже дали наистина е така. Кой да попитам - абе аджеба нормално ли е това, направо това колебание ме изяжда отвътре. Ето сега отново съм в период в който много ми се маструбира. После пак ще намалее - и така един омагьосан кръг. До кога ? Защо ? Нормално ли е ?
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: etherapy в ноември 22, 2011, 10:42:57 am
Здравейте Mikeshinoda!
Всъщност, маструбирането е начин да освободите и физиологичното, и емоционалното напрежение в тази възраст, в която се намирате. Наред с това е и опознаване на физиологичните ви реакции, които след това ще използвате и в интимността с партньорка. В този смисъл, единственият проблем е фиксирането ви върху самото маструбиране като нещо нередно и като процес, който след това изисква възтановяване.  Възтановяването, за което говорите, е естествен физиологичен процес, който може да се случва и без да мислите за него и без да ви отнема сили. Това, което реално ви пречи е тревожността, която се базира на алогични убеждения. Можете да поговорите с психолог в безплатната си сесия тук или със сексолога в сайта.
Хубав ден!
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: абонатаелуд в март 31, 2012, 09:22:21 am
нито спорта нито здравото бачкане ше ти помогнат братчет :) има един виц-семейство...мъжът постоянно мислел за секс и един ден жена му отишла на доктор-абе докторе мъжът ми така и така не спира да ме тормози за секс? докторът казал-намери му тежка работа да бачка по цял ден да се мори и да видиш как ще се успокои.Така и станало мъжът почнал работа като миньор бачкал бачкал на края на деня се прибрал,много уморен едвам ходейки леко залитайки от умора поседнал да си свали обувките и през това време жена му с доволна усмивка го питала-мъжо да ти сипвам ли вечерята ? мъжът отговорил с изнемощял глас-много съм уморен миличка и смятам да преско1а вечерята и да пристъпваме направо към секса :)))
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: Ivakis_123 в април 19, 2012, 07:59:10 pm
И аз имам същият проблем като Mikeshinoda, но съм на 12. Опитвал съм какво ли не, за да спра да мастурбирам, но никога не се получава. Мисля че съм пристрастен защото най много 2 дена мога да издържа и това също ми пречи на тренировките, защото като се източа нямам никаква сила и си заспивам във фитнеса... Моля ви кажете ми как мога да го откажа мастурбирането...

Благодаря.
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: абонатаелуд в май 05, 2012, 11:02:59 am
мастурбирането или чикията както там го наричате:) си е жива дрога на удоволствието.Има точно възприятие или нещо като кутийка да кажем в мозъка която определя удоволствието било то от вкусна храна или хубав и як секс който ви е допаднал с даден партьор или пзртьорка и т.н..Гледал съм експерименти с мишки които трябва да стигнат през лабиринт от най различни неприятни препятствия до дадена цел примерно парченце сиренце и те въпреки болката въпреки неистивите за тях премеждия пак отиваха взимаха сиренето и се връщаха.Колкото до енергията ...на тази възраст би трябвало да не чувстваш липсата и ако щеш и по 5 пъти на ден мастурбирай.Хектор е малко по заблуден тип как да кажа или може би е мъж без кой знай какъв опит и се осланя на теорията където не му липсват знанията защото понякога като го чета, тук там оцелва десятката:)намери си любовница между 27-35 да ти топи лагерите:)
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: hektor в май 05, 2012, 02:38:04 pm
Престъпника винаги се връща на местопрестъплението ;)
Титла: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: rihanna453 в май 06, 2012, 05:53:21 am
На твоите години това сигурно изглежда като огромен проблем,но повярвай ми да мастурбираш нито е грешно,нито е вредно,а и едва ли ти е лошо когато го правиш.Единствената пречка която може би изпитваш е там ,че си гузен пред самия себе си и незнайно защо се осъждаш,защо някой съди ли те,мъмри ли те за това,виждал ли те е,виж друг е въпросът да си голям зрял мъж и да го правиш сам в банята докато жена ти спи,е това вече си е проблем,поне за някои жени.Но ти си малък ,огледай се около себе си предполагам има доста красиви девойки около теб ,помисли си за това че сексът не е нещо страшно и в крайна сметка всички го правят всеки ден и така изразяват чувствата си,време е май и ти да го опиташ.Сега ти е момента прави секс или мастурбирай,когато станеш на 60 едва ли ще можеш :))
Титла: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: rihanna453 в май 06, 2012, 06:01:24 am
Грозни хора няма,всеки носи соя чар ,повярвай в себе си ,че ти също носиш своя чар и красота .Ако ти си мислиш че си грозен ,така ще те приемат и околните,цени се и се обичай ,за да те обичат и останалите!Душичка.

Да правив си,че контрол и знание ни трябват,но без любов към себе си не става !
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: N83 в март 17, 2013, 01:46:31 pm
Здравейте,

имам нужда от помощ и съм наясно с това. Аз съм на 29 години, открих маструбирането още на 12 годишна възраст. През годините все повече му се отдавах, на 22-25 години маструбирах по няколко пъти на ден всеки ден! Не ми пречеше даже като имах приятелка. До сега не съм мислил, че това е проблем. Мислех, че е нормално, но и никога не съм говорил с никой на тази тема-кое е нормално и кое не.
Миналата пролет се запознах с жената на живота си. Следващите месеци не си и бях помислял за маструбиране. Един ден се сетих за това, че не съм го правил от 2 и повече месеца и ми стана страшно приятно от факта. Не усещах нужда и не си мислех даже за маструбиране. Обаче (защо винаги има обаче) лятото се наложи да замина и познайте какво-отново се върнах към старите си навици :( .
След като се върнах в България имахме проблеми с приятелката ми, които бяха заради мен и тогава тя ми каза, че е загубила част от доверието си в мен. Бях уплашен!
Декември реших да и споделя, че откакто съм с нея съм намалил маструбирането си драстично и сега го правя само 1-2 пъти седмично и то от навик (поне според мен), но тя остана в шок от новината, че маструбирам и по точно, че за да го правя гледам порно.
В момента съм на път да я загубя заради този мой ''навик'', а не искам това да става. Даже ме е страх да не е много късно.
Моля Ви, аз съм във Варна. Дайте ми координати на някой от Варна при когото мога да отида за консултация за моя проблем.
Приемам и съвети как мога да се боря с това. Наясно съм че със самоконтрол само ще е много трудно да кажа-почти невъзможно.

Моля Ви посъветвайте ме, не искам да я загубя!!!
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: etherapy в март 18, 2013, 05:13:54 pm
Здравейте,N83 ! Благодарим за доверието, което гласувахте на сайта ни. Мастурбацията е нещо естествено и е част от сексуалното поведение на човек. Битуват много изкривени представи за мастурбацията и в основата им стоят възпитателни стереотипи, които често са негативни и заклеймяващи. Много е вероятно приятелката ви да се е шокирала от факта, че мастурбирате, точно поради такъв негативен стереотип, който е сложил тази тема в ценностната секция:  "табу и нередно".  Хората са твърде различни, за да има обща норма за всички по отношение на сексуалното поведение. Препоръчваме ви, да се консултирате с нашия сексолог в сайта д-р Околийски, който ще ви даде най-адекватните съвети, как да се справите оптимално в тази ситуация. За целта е необходимо да се регистрирате и в самия сайт, след което да попълните формата за сексологична  консултация. Хубава вечер!
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: manitu в август 09, 2013, 10:54:55 am
гледам 4е отдавна не си писал в темата . да разбирам ли 4е си се преборил с проблема си ?
много добре знам за какво говориш защото може да се каже 4е и аз имам същия проблем .
и с учудване откривам 4е много хора напоследък имат същия проблем , който явно става все по сериозен . ако някой има същия проблем да ми пише , да се борим заедно срещу досадния навик
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: Climacool в септември 27, 2013, 09:10:51 pm
Здравей момче, аз съм на 25г, и мога да ти споделя някой факти надявам се да ги прочетеш и живота ти да се промени.
Също като теб аз бях на 19 обаче и исках да спра да мастурбирам, обаче всички който питах казваха това сам не може не става и така...
Признавам си това е по трудно и от хероина, Обаче има едно ,Обаче волята е по силна от всичко, стискай зъби здраво и ще успееш, аз вече карам 26та година от 5 години и половина не съм поглеждал порно и не съм мастурбирал, просто се случва така че тялото ти става 1000 пъти по силно от всякога, И АКО ОРГАНИЗМА ИМА НУЖДА КАКТО ВСИЧКИ ФИЛСОФИ КАЗВАТ ОТ МАСТУРБИРАНЕ ТОВА СА ГЛУПОСТИ, АКО НАИСТИНА ИМА НУЖДА ТО СЕ КАЗВА МОКЪР СЪН, ПРЕЗ МЕСЕЦ МОЖЕ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ НА СЪН ДА СЕ ИЗПРАЗНИШ НО ТОВА Е КАТО ВСЕ ЕДНО ПРАВИШ СЕКС ТОЛКОВА ХУБАВО И СИЛНО И НЕ Е МАСТУРБАЦИЯ!
Мога да те успокоя,че просто първите 2 седмици са дяволски трудно след 2рата седмица почва желанието са мастурбиране да ти се губи, а за секс със жени да ти се увеличава , от както спрях порното започнах да излизам , уви не всеки път ми връзваха но мога да кажа че почти на месец правя по 1 хубав секс който продължава 3-4 свършвания, ето ме вече както казах 5 та година и половина нито съм болен нито ми има нещо по добре не съм бил никога, знам че може да се спре трудно е но повярвай ми можеш да го спреш, после след 5-6 месец ще ти е смешно че дори си и гледал и си мастурбирал, повярвай ми.
Титла: Re: Как да спра мастурбирането, моля за помощ.
Публикувано от: mirosaita в март 24, 2015, 09:43:26 pm
choveche i az imam syshtiq problem ot okolo 8 meseca iskam da gi spra i sym izdyrjal nai mnogo 5 dena i samo si vikam posledna posledna i ne izdyrjam i pak go pravq chetox che vodelo do uvrejdane na mozyka i sam mnogo pristesnen pochti seki den me nabolqva leko glavata
no sym reshen da gi spra chetox che 2 mesca sa dostatychni za da ti se normalizira organizma za sq izdyrjax sedmica sys 1 no nz dali sh moga